Glaszetten/Beglazing

GlassoortenWij verzorgen voor u het beglazingswerk bij  renovatie en onderhoud met zowel enkelglas, hoogrendement isolatieglas en  gefigureerd glas . Ook verzorgen wij reparaties van uw beglazing.

Het vervangen van enkelglas door isolatieglas blijkt voor veel mensen minder kostbaar te zijn dan zij vooraf vermoeden.
Zeker als men daar de energiebesparing, maar ook zeer belangrijk het hogere leefcomfort door geluidsisolatie, gevoelstemperatuur bij het raam en het behoud van uw schilderwerk aan uw woning tegenover zet.

Bekijk onze opdrachten-pagina of neem contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

binnencomfort

Dubbel glas

 

dubbel glasDubbel glas beter bekend als isolatieglas. Is glas dat bestaat uit 2 glasbladen vlakglas de spouw tussen de glasbladen wordt gevuld met droge lucht of een gas hierdoor krijgt de ruit een hoge isolerende werking. Dit dubbel glas of wel isolatieglas zorgt voor meer comfort, tevens bespaar je op je energiekosten.

 

Dubbel glas plaatsen

 

Dubbel glas plaatsen we vooral met het `natte `beglazing systeem. Dit wil zeggen dat het dubbel glas na het plaatsen van de binnen en buitenkant wordt afgekit. De kit is nog nat en moet drogen vandaar de naam natte beglazing. Ook is het mogelijk om glas met een droog beglazing systeem te plaatsen. Hier is geen kit noodzakelijk, het syteem is zo gemaakt met bijvoorbeeld rubberen strips. Het glas wordt in het systeem geklemd waardoor er geen kit noodzakelijk is.

 

Lekke ruit

 

Lekke ruitEen lekke isolatie ruit kun je herkennen aan condensvorming in de spouw. Dit ontstaat omdat het droogmiddel in de afstandshouder van de ruit verzadigd is met vocht. Hierdoor kan het droogmiddel geen vocht meer opnemen en ontstaat er dus binnen in de spouw condensvorming. Het is helaas niet meer mogelijk om het dubbel glas te repareren, deze ruit zou op den duur vervangen dienen te worden. Heeft u vragen over glaszetten? Neem gerust contact met ons op!